Gedragsbegeleiding 

Loop jij tegen problemen aan in het gedrag van jou hond?
Vertoond jou hond gedrag waar jij je geen raad mee weet en wil jij graag jullie band versterken?
Maak dan een afspraak, dan gaan we samen aan de slag!

Hoe ga ik te werk 

Tijdens een gedragsconsult ga ik samen met jou opzoek naar de oorzaak achter het gedrag. Wat zijn de behoeftes van de hond en welke emotie zit achter het gedrag wat de hond vertoond.
Ik kijk naar het gehele plaatje van de hond en zijn omgeving. 
Na het invullen van een vragenlijst kom ik aan huis voor een gedragsconsult die 1,5 tot 2 uur duurt. Tijdens dit consult bespreken we de gehele situatie, gaan we opzoek waarom jou hond bepaald gedrag vertoond, observeer ik de hond en kunnen jullie alle vragen stellen die jullie hebben.
Ik leg jullie uit waar het gedrag vandaan komt en neem jullie mee in de lichaamstaal en communicatie van de hond. Zo kun jij jou hond nog beter begrijpen en gaan samenwerken als één team.
Tijdens dit consult ontvang je al direct tips en adviezen waarmee je direct aan de slag kunt. Binnen twee dagen ontvang je een uitgebreid verslag, tips en adviezen, een plan van aanpak en waardevolle informatie die past bij jullie situatie. Zo kunnen jullie samen aan de slag. 

Mijn werkwijze

Wanneer je alleen aan het zichtbare gedrag werkt en dus vaak spreekt over afleren van het gedrag, geeft dit weinig tot geen resultaat omdat de oorzaak blijft bestaan.
Mijn werkwijze is welzijnsgericht waarbij we werken aan de oorzaak. Het gedrag dat de hond laat zien veranderd hierdoor mee en met behulp van een positieve training kunnen we dit ombuigen.
Ik werk niet met dwang of correcties, dit is absoluut niet nodig.

Mijn aanbod

Je kunt een los gedragsconsult volgen, dit is eenmalig en hoort geen nazorg of begeleiding bij. Dit is heel geschikt voor de kleinere of beginnende problemen.
Voor meer begeleiding en ondersteuning kun je een traject volgen. Meer informatie over een traject vind je hieronder.

Hier begint het: begrip krijgen in het gedrag

Honden communiceren naar ons maar ook naar andere dieren, ook ontvangen zij de communicatie weer terug. Een hond communiceert met lichaamstaal en een hoop signalen.
Wanneer wij de communicatie van de hond niet begrijpen leid dit vaak tot miscommunicaties. 
Wanneer je bij mij in begeleiding komt leer ik jou de lichaamstaal en communicatiesignalen van jou hond, zo ga jij jou hond beter begrijpen en kunnen begeleiden.
Zo kunnen jullie echt gaan samenwerken vanuit begrip en vertrouwen.

Traject

Wanneer jij echt stappen wilt maken en behoefte hebt aan meer begeleiding kun je een traject volgen.
Een traject bestaat uit een gedragsconsult waarbij we opzoek gaan naar de oorzaak van het gedrag en vervolgconsulten waarbij we samen aan de slag aan.


Na het gedragsconsult starten we met de vervolgconsulten die we samen inplannen op het tempo van de hond, waarbij we aan de slag gaan met een plan van aanpak en training op maat die past bij jullie situatie.
Zo gaan we werken aan de oorzaak, maar ook ga ik met jullie het dagelijkse leven in waar jullie oog in oog staan met de problemen waar jullie tegenaan lopen. Uiteraard krijg je ook oefeningen waarmee je zelf aan de slag gaat. Je kunt een traject zien als een echt proces. Stap voor stap op het tempo van de hond gaan we de juiste richting op. 
De consulten duren 60 minuten per keer, ze vinden plaats op mijn trainingslocatie, geschikte locatie of bij jullie thuis.
Tussen de consulten door ben ik bereikbaar via whats app of mail voor al jullie vragen, zo kan ik jullie het gehele traject begeleiden en bijsturen.

Tarieven

Gedragsconsult

De kosten van een gedragsconsult zijn €70,-

Trajecten

Traject 'medium' bestaat uit een gedragsconsult van 1,5 uur en 
4 vervolgconsulten van 60 min, de kosten hiervan zijn €210,-

Traject 'large' bestaat uit een gedragsconsult van 1,5 uur en 
6 vervolgconsulten van 60 min, de kosten hiervan zijn €250,-

*Reiskosten zijn €0,29 vanaf 20 km
**Sensitivedogs rijd 1 uur vanaf Brunssum

Foto's uit de praktijk

Wat zeggen klanten over Sensitivedogs?

Hij heeft niet meer gegromd of gebeten. Hij krijgt zijn vertrouwen weer terug in ons en is veel socialer naar vreemden.

Begeleiders van Buddy
- Gedragsbegeleiding 
(bezitsagressie)

Bedankt voor de informatie zie het nu een heel stuk beter in.
Ze heeft vanochtend totaal niet geblaft en alles gaat goed.

Begeleider van Mini
- Gedragsbegeleiding 
(verlatingsangst)

Zelfs zonder beltraining ging het gisteren met bezoek goed. Toen de bel ging hen ik stukjes worst gestrooid, even aan de riem tot het bezoek buiten was. Erna los gemaakt en laten snuffelen. Hij heeft niet meer geblaft.

Begeleiders van Kas
- Gedragsbegeleiding
(moeite met bezoek)