Individuele puppycursus 

Wil jij jou pup een goede en veilige start geven? Werken aan een goede band? 
Alles leren over de hond en gedrag? Een goede basis leggen om op te groeien naar volwassen hond? 
Deze cursus is volledig op maat naar de behoeftes van de pup en jullie. 

Hoe ga ik te werk

De puppycursus is individueel. Ik werk volledig op tempo van jullie pup en pas de lessen aan op jullie situatie. Ik kijk samen met jullie wat belangrijk is voor jullie en de pup, hier pas ik mij op aan. Ook kan ik beter inspelen op problemen waar jullie tegenaan lopen.
Ik neem jullie mee in de communicatie van de hond. Hoe communiceert een hond, wat is beleefde hondentaal en hoe kun jij jou hond het beste begeleiden naar een sociale en volwassen hond.
We gaan kijken waar de behoeftes liggen van jou pup, wat is zijn karakter, welke begeleiding heeft hij daarbij nodig en waar word hij gelukkig van.
Waar kun je nog meer aan denken? Een goede balans tussen fysieke en mentale uitdaging, rust en activiteit. Hoe maak je jou huis puppy proof, alles over wandelen, een goede socialisatie, alleen thuis blijven, alles over de puppytandjes, de stress emmer en overprikkeling. Hoe voorkom je dit zoveel mogelijk en wat doe je als de pup toch overprikkeld is?
Ik ga jullie begeleiden naar een mooie samenwerking vanuit begrip en vertrouwen.

De puppycursus

De puppycursus bestaat uit 5 lessen van 45 minuten. De lessen zullen plaats vinden bij jullie thuis, afgesproken locatie of mijn trainingslocatie. 
Jullie krijgen ook een training en oefeningen op maat, deze zullen we eerst samen oefenen zodat jullie zelf verder aan de slag kunnen tot weer een volgende les. Tijdens de lessen ga ik ook met jullie de praktijk in om te oefenen, zodat ik jullie het beste kan begeleiden.
Ik werk alleen 1-op-1, dus alle aandacht en juiste begeleiding voor jou en je pup.

Tussen de lessen door ben ik bereikbaar voor vragen, om jullie zo de volledige cursus te kunnen begeleiden. 

Ik leer jullie samenwerken vanuit begrip en vertrouwen

Honden communiceren naar ons maar ook naar andere dieren, ook ontvangen ze onze communicatie en van andere dieren weer terug. Er zijn een hoop signalen die een hond laat zien om te communiceren. 
Wanneer je bij mij een puppy en/of pubercursus volgt ga ik jou de communicatie leren, samen gaan wij situaties observeren zodat jij gaat zien wat jou hond je verteld.

Een mooie basis voor een sociaal en stabiele volwassen hond

Pubercursus

Na de puppy tijd komt de puber tijd. Het is aan te raden om tijdens deze fase een pubercursus te volgen. De hormonen gieren namelijk door het lijf, er kunnen gedragsveranderingen ontstaan waar je misschien geen raad mee weet, ook is het belangrijk dat ze meer lichaamsbesef krijgen zodat ze weten hoe ze hun lichaam goed kunnen gebruiken. Omdat er vaak behoefte is aan meer begeleiding na de puppycursus kun je bij mij nu ook een pubercurus volgen. Ook deze cursus word helemaal op maat gemaakt zodat hij past bij jullie situatie.
We werken aan eventuele problemen waar je tegen aan loopt en zorgen dat jou hond op een goede manier kan opgroeien tot een volwassen hond. Samen gaan we aan de slag voor een goede 'kom hier', we gaan werken aan lichaamsbesef door balans en coördinatie oefeningen te doen, ook maak ik veel gebruik van zoekspelletjes en speuren, daar help ik jullie graag mee op weg. Samen gaan we opzoek naar wat jou hond leuk vind om te doen, waar word hij nou echt gelukkig van. Ik geef jullie een goede basis om zelf verder aan de slag te gaan. 
 

De pubercursus bestaat uit 5 lessen van 45 minuten. De lessen zullen plaats vinden bij jullie thuis, afgesproken locatie of mijn trainingslocatie. 
Jullie krijgen ook een training en oefeningen op maat, deze zullen we eerst samen oefenen zodat jullie zelf verder aan de slag kunnen tot weer een volgende les. Tijdens de lessen ga ik ook met jullie de praktijk in om te oefenen, zodat ik jullie het beste kan begeleiden.
Ik werk alleen 1-op-1, dus alle aandacht en juiste begeleiding voor jou en je hond.

Tussen de lessen door ben ik bereikbaar voor vragen, om jullie zo de volledige cursus te kunnen begeleiden.  

Tarieven

Een puppycursus bestaat 5 lessen, de kosten hiervoor zijn €150,-

Een pubercursus bestaat uit 5 lessen, de kosten hiervoor zijn €150,-

*Reiskosten zijn €0,29 vanaf 20 km
**Sensitivedogs rijd 1 uur vanaf Brunssum

Foto's uit de praktijk

Wat zeggen klanten over Sensitivedogs?

Melanie, dankjewel voor alles wij zijn zeer tevreden.

Begeleiders van Stitch
- Puppycursus

Goede tips voor snuffelspelletjes. Bodhi vind ze super leuk en lekker natuurlijk.

Begeleiders van Bodhi
- Puppycursus

Super bedankt!! En wat vinden we het leuk als je weer bent geweest, goeie tips, goeie raad maar ook een luisterend oor. We kunnen weer lekker aan de slag. Tot snel we verheugen ons weer als je komt.

Begeleiders van Bodhi
- Pubercursus