Sociale wandelingen 

Nieuw aanbod vanaf 8 januari 2022!
Geef je nu alvast op.

Hoe ziet een sociale wandeling eruit

Tijdens een sociale wandeling gaan we wandelen met min. 2 en max. 4 honden onder mijn begeleiding.
We houden rekening met de persoonlijke ruimte van iedere hond als individu. Dat betekent dat de afstand onderling word bepaald waar de honden zich prettig bij voelen, zo staan de honden het beste open voor nieuwe leerervaringen.

Waar werken we aan

Tijdens deze wandeling werken we aan de sociale interactie met prikkels die we tegenkomen zoals andere honden, mensen, voertuigen en objecten. Ook is een hond meer gebaat met een wandeling, waar er rekening word gehouden met zijn behoeftes naar andere honden dan met iedere hond onderweg contact moeten maken of lopen in een losloopweide. Mensen zijn er vaak nog van overtuigd dat honden met iedere hond moet kennis maken, veel honden vinden dit helemaal niet prettig, vaste maatjes maken vinden ze veel fijner. 
Tijdens deze wandeling mag de hond lekker zijn neus volgen, honden verzamelen informatie door te snuffelen. Daar krijgen ze hier alle ruimte voor.
We besteden ook aandacht aan wandelen zonder trekken, ontspannen wandelen, contact maken met je hond, samen wandelen en vooral lekker genieten.
Heb je zelf nog behoeftes waar je aan wilt werken, dan mag je deze kenbaar maken.
Ik neem jullie mee in de lichaamstaal en communicatie van jou hond, zo ga jij nog beter je hond begrijpen en begeleiden.
Het versterkt jullie band en vergroot het zelfvertrouwen, een goede basis voor een mooie samenwerking.

Voor wie zijn deze wandelingen geschikt

Voor iedereen, ongeacht leeftijd of ras. Of je nou wilt werken aan de sociale interactie, ontspannen wandelen (met honden), wandelen zonder trekken. Maar ook als jij een uitvallende hond hebt zijn deze wandelingen geschikt. Wanneer dit speelt bij jou hond is dit goed om van te voren te laten weten. Dan kan ik hier rekening meer houden. Ook wanneer er andere gedragsproblemen spelen graag van te voren vermelden.

Hier begint het: begrip krijgen in het gedrag

Honden communiceren naar ons maar ook naar andere dieren, ook ontvangen zij de communicatie weer terug. Een hond communiceert met lichaamstaal en een hoop signalen.
Wanneer wij de communicatie van de hond niet begrijpen leid dit vaak tot miscommunicaties. 
Wanneer je bij mij in begeleiding komt leer ik jou de lichaamstaal en communicatiesignalen van jou hond, zo ga jij jou hond beter begrijpen en kunnen begeleiden.
Zo kunnen jullie echt gaan samenwerken vanuit begrip en vertrouwen.

Informatie

De wandeling duurt 45 minuten en vind plaats in een bos in Schinveld.
Het is mogelijk om je met meerdere op te geven, misschien ken je al iemand met een hond en wil je de wandeling onderling in goede banen leiden.
Wandelen doen we aan een vaste lijn van minimaal 3 meter voor voldoende bewegingsvrijheid, mocht je deze niet hebben geef dat dan door bij aanmelding dan zorg ik ervoor.
De wandelingen vinden plaats op een zaterdag om 13.00. Bij genoeg aanmeldingen gaat de wandeling door.
Wil je een andere dag en/of tijd? Dan kan dat in overleg.
Geef bij aanmelding door je naam, leeftijd, ras, hoeveel honden en welke datum.

Tarieven

De kosten van een sociale wandeling zijn €30,- per hond

*Reiskosten zijn €0,29 vanaf 20 km
**Sensitivedogs rijd 1 uur vanaf Brunssum 

Foto's uit de praktijk