Coaching voor mens en hond

De plek waar mens en hond weer in verbinding komen

Begrip

Je wilt leren begrijpen waarom jouw hond doet wat hij doet.

Bewustwording

Van je eigen gedrag, emoties, houding en onze intenties 

Verbinding

Jij wilt samenwerken als één team vanuit wederzijds vertrouwen en respect. 

Sensitivedogs, de plek waar jullie weer in verbinding komen

Misschien lopen jullie tegen uitdagingen aan in het dagelijks leven of bepaalde situaties. Je wilt jouw hond beter leren begrijpen. Je wilt jullie band versterken, de diepte in, echt in verbinding zijn. 


Sensitivedogs is meer dan alleen de plek voor gedragstherapie, het is zoveel meer dan alleen maar gedragsproblemen oplossen. 

Het draait om elkaar echt leren begrijpen, de communicatie en lichaamstaal leren lezen, de emoties leren zien en de behoeften herkennen. 

Maar ook jij als mens naast de hond mag gezien en gehoord worden, zo kunnen jullie groeien als individu en als team.

Jij en je hond samen in verbinding 

Samen met jou bekijken we de motivatie achter het gedrag van jouw hond, waarom doet hij wat hij doet? Het gedrag van onze honden heeft namelijk altijd een reden waar een emotie en behoefte achter zit. 

Daar gaan wij de hond de begeleiding geven die hij echt nodig heeft.


We bekijken altijd het totale plaatje. Fysiek, mentaal, emotioneel, de omgeving, jij als begeleider, jullie verbinding samen. 

Ook neem ik je mee in de communicatie en lichaamstaal van de hond, door naar de kleine signalen te luisteren kunnen wij hen al veel eerder helpen en de juiste begeleiding geven. 

Je gaat de juiste inzichten krijgen en leert wat jouw hond echt nodig heeft. 

In mijn begeleiding mogen jullie groeien als individu en als team waarbij ik aan jullie zijde sta. 


De hond mag gezien worden zoals hij is en echt een hond mag zijn. Soms draait het om een goede balans vinden. Waarbij we werken vanuit vertrouwen, respect en veiligheid. 

Bij het samenleven horen ook grenzen en leefregels die we kenbaar mogen maken, dit doen we volledig zonder dwang en druk. Ik sta niet voor theorieën waarbij we denken dat we de baas moeten zijn over onze honden, wel sta ik voor een wederzijdse samenwerking. 


Deze begeleiding is geschikt voor als jij uitdagingen ervaart met jouw hond in het dagelijks leven of bepaalde situaties, wanneer jij je hond beter wilt leren begrijpen, de behoeftes wil vervullen, jullie verbinding versterken en wanneer jij als mens naast de hond wilt groeien. 

Ook ben je welkom om een goede start te maken met je herplaatser of buitenlandse hond. 


Soms is er meer onderzoek of behandeling nodig van een professional. Zoals een (holistisch) dierenarts, osteopaat, voedingsdeskundige, natuurgeneeskundige. Dan verwijs ik jullie door naar de juiste professional. 

Bewust... Worden

Onze honden kunnen reageren op ons gedrag, emoties, houding en onze intenties. Hierin kan de hond ons prachtige inzichten in geven waar jij als mens van mag groeien. Het zijn prachtige spiegels waarvan wij kunnen leren en groeien. 

Deze coaching is er voor jullie wanneer jij je bewust wilt worden van je eigen gedrag en hoe jouw hond hierop reageert. Vanuit hier kan namelijk gedrag vandaan komen, zo kunnen ze ons hetzelfde laten zien van wat wij uitstralen of juist het tegenovergestelde.
Zo gaan we van je valkuilen een kracht maken. 

Uiteraard hebben onze honden ook hun eigen verhaal die we meenemen. Denk aan eerdere leerervaringen, associaties, pijn/ongemak of trauma's. 

Jij als mens naast de hond mag gaan groeien als individu waardoor jullie verbinding nog sterker mag worden. Hierdoor gaan jullie ook weer groeien als team. 

Mijn eigen verhaal

Ik liep met mijn herplaatser van 8 maanden tegen heftige uitdagingen aan. Hij reageerde agressief, was constant overprikkeld, kon geen rust vinden, beet mij in mijn armen tijdens de wandelingen en in huis, hij was reactief naar alles en iedereen wat we tegenkwamen.
Door naar het totale plaatje te kijken ontdekte ik waarom hij deed wat hij deed. Daar kon mijn begeleiding beginnen.
Ik weet wat hij nodig heeft en hoe ik hem dit kan bieden. Doordat hij hoogsensitief is hoort hier zeker een stukje acceptatie en aanpassingsvermogen bij, hij mag immers zijn wie hij is. Ik ben daar om hem te ondersteunen. We hebben al veel mogelijk gemaakt wat eerst onmogelijk was.

Onze verbinding samen is op meerdere lagen zo diep en sterk, onbeschrijfelijk. Met de dag mag hij nog steeds groeien, naast hem staat nu een sterke vrouw die met hem meegroeit.

-Samen met jullie ga ik graag het avontuur aan waarbij ik aan jullie zijde sta om jullie te ondersteunen

De baasjes van Yrsa zeggen dit

Samen met Yrsa had ik individuele begeleiding om te werken aan haar uitvalgedrag naar kinderen op een step, rolschaatsen of fiets, katten en auto's met aanhanger. En wat doet Yrsa het goed dankzij de goede en persoonlijke begeleiding van Sensitivedogs. Helemaal top! Bedankt, Melanie, voor de leerzame en leuke lessen. Je neemt alle tijd en niets is teveel. Je bouwt de begeleiding goed op in stappen die ook meteen eenvoudig toe te passen zijn en helpen. We lopen inmiddels weer ontspannen en met plezier door de wijk.

Na een samenwerking met Sensitivedogs...

Begrijp en zie jij de communicatie en lichaamstaal van je hond, zo weet jij wat jouw hond nodig heeft in iedere situatie.

Ben jij je bewust van je eigen doen en laten, welke invloed heb jij en welke spiegel houd de hond jou voor? Wat kun je hiervan leren om zelf te groeien als mens naast de hond.

Kun jij van jouw valkuilen je kracht maken.

Weet jij hoe de hond lichamelijk en mentaal in zijn vel zit. Ik neem je mee in welke ondersteunende middelen jij kunt inzetten.

Begrijp jij de emoties en leer je de behoeftes zien van jouw hond. Jij zult jouw hond echt leren begrijpen en begeleiden.

Wordt jullie verbinding super sterk en ontstaat er een prachtige samenwerking. 

Sensitivedogs, de plek waar mens en hond weer in verbinding komen

Uitleg over mijn coaching

Tijdens een 1 op 1 consult kom je met je hond naar mijn omgeving. Hier maken wij een wandeling waarbij wij samen in gesprek gaan over jouw hond. 

We maken kennis en bespreken jullie hulpvraag. 

Je krijgt van mij direct tips en passende adviezen om mee aan de slag te kunnen. Ook zullen we samen de eerste stappen zetten en werken we praktijkgericht.


Ook kun je kiezen voor een traject. Deze bestaan uit meerdere sessies waarbij we samen aan de slag gaan. Tussentijds hebben we contact via whats app voor al je vragen en feedback.

De sessies zullen plaatsvinden in mijn omgeving. 


De sessies vinden plaats in Schinveld of Eygelshoven.

Tarieven & opties

1 op 1 consult

  • Consult van +/- 90 minuten

€150,-

Traject medium

  • Traject van 3 maanden
  • 4 consulten van +/- 60 minuten
  • Tussentijds contact via whats app

€399,-

Traject large

  • Traject van 6 maanden
  • 6 consulten van +/- 60 minuten
  • Tussentijds contact via whatsapp

€589,-