Individuele puppycursus 

Deze cursus kun je volgen tot 1 jaar.
Ook kun je deze cursus volgen wanneer je een herplaatser of buitenlandse hond in huis krijgt of hebt. (ongeacht de leeftijd) Zo kunnen jullie samen een goede start maken.

Hoe ga ik te werk

De puppycursus is individueel. Dat betekent dat wij samen 1 op 1 aan de slag gaan, zo kan ik mij volledig aanpassen op het tempo van jullie pup en de lessen aanpassen aan jullie situatie. Hierbij houd ik rekening met wat er belangrijk is voor jullie en hoe de pup zich ontwikkeld. Ook kan ik direct inspelen op problemen waar jullie tegenaan lopen.
Ik leer jullie de communicatie en lichaamstaal van jou hond. Hoe communiceert een hond, wat is beleefde hondentaal en hoe kun jij jou hond het beste begeleiden naar een sociale en volwassen hond.
We gaan kijken waar de behoeftes liggen van jou pup, wat is zijn karakter, welke begeleiding heeft hij daarbij nodig en waar word hij gelukkig van.
Waar kun je nog meer aan denken? Samen de omgeving ontdekken en positieve associaties maken. Een goede balans tussen fysieke en mentale uitdaging, rust en activiteit. Hoe maak je jou huis puppy proof, alles over wandelen, een goede socialisatie, alleen thuis blijven, alles over de puppytandjes, de stress emmer en overprikkeling. Hoe voorkom je dit zoveel mogelijk en wat doe je als de pup toch overprikkeld is?

De eerste les is een kennismaking waarbij we jullie wensen, doelen en situatie bespreken, zo kan ik de lessen goed afstemmen. Ook krijg je direct tips, adviezen en oefeningen om samen aan de slag te gaan. Ook ontvang je passende informatie via de mail.
Iedere les krijgen jullie ook oefeningen op maat, deze zullen we eerst samen oefenen zodat jullie zelf verder aan de slag kunnen tot weer een volgende les. Tijdens de lessen ga ik ook met jullie de praktijk in om te oefenen, zodat ik jullie het beste kan begeleiden. 

Informatie

  • De cursus bestaat uit een eerste kennismaking bij jullie thuis, deze duurt 60 min. 
  • De volgende 4 lessen, duren 45 min. deze zullen plaats vinden bij jullie thuis, geschikte locatie of mijn trainingslocatie in Schinveld.
  • Tussen de lessen door ben ik bereikbaar via whats app of mail voor vragen, om jullie zo de volledige cursus te kunnen begeleiden. 
  • De kosten van een individuele puppycursus zijn €165,-
  • Wanneer je behoefte hebt aan meer begeleiding kun je de cursus nog een keer boeken of uitbreiden met losse lessen. 

      1 losse les kost €40,-

  • Ik rijd 45 min. van Brunssum om bij mij afspraak te komen, vanaf 20 km reken ik reiskosten van €0,29 per km.

Ik leer jullie samenwerken vanuit begrip en vertrouwen

Honden communiceren naar ons maar ook naar andere dieren, ook ontvangen ze onze communicatie en van andere dieren weer terug. Er zijn een hoop signalen die een hond laat zien om te communiceren. 
Wanneer je bij mij een puppy en/of pubercursus volgt ga ik jou de communicatie leren, samen gaan wij situaties observeren zodat jij gaat zien wat jou hond je verteld.

Een mooie basis voor een sociaal en stabiele volwassen hond

Foto's uit de praktijk