Sensitive humans and dogs

Samen op reis in de gevoeligheid van jou en jouw hond

Mens en hond als gevoelig wezen...

Ik zie ons allemaal, mens en hond als gevoelige wezens. Echter verschilt het natuurlijk hoe je het ervaart en ermee omgaat.
Ik leer je er graag een weg in vinden samen (met jouw hond)
Deze coaching is voor mens en hond, wie zijn jullie als individu, hoe is jullie verbinding en hoe spiegelt jouw hond jou? 

ik ga met jullie mee op reis.

Mijn eigen reis 

Door Tommie, mijn lieve hond, die met 8 maanden in mijn leven kwam, heeft mij een hoop geleerd. Hij kwam met een reden in mijn leven met veel bijzondere lessen.
Ik ervaarde enorm veel en heftige uitdagingen met hem, al snel kwam ik erachter wat de oorzaak was. Maar ontdekte ik ook dat de klassieke hondentraining niet voldoende was om hem te helpen.
Tommie is hoogsensitief, heeft een volle rugzak en ervaart ongemakken. Door hem ben ik de wereld ingedoken van hondengedrag, en ben ik gediplomeerd hondengedragsdeskundige. Echter wat ik van hem allemaal geleerd heb, vind je in geen enkel boek terug. Dat moet je ontdekken en ervaren.

Toen ik Tommie beter leerde begrijpen, begon ik ook mezelf beter te begrijpen. Alles viel op zijn plek. En nu na jaren ervaring als hondengedragsdeskundige leer ik nog steeds en vallen de puzzelstukjes eindelijk op zijn plek en is voor mij duidelijk wat ik hier mag doen op aarde, samen met mijn lieve Tommie.
Mensen een kijkje geven in de emotionele belevingswereld van onze honden, elkaar echt leren begrijpen, wederzijds samenwerking en een prachtige levensstijl creëren die bij jullie past. Maar ook jezelf leren begrijpen, een stukje spiegelgedrag van je hond en mijn specialisme te verspreiden om jou en jouw hond te leren omgaan met je gevoeligheid, de drukte en soms de te drukke wereld.

Inmiddels begrijp ik eindelijk waarom ik voelde wat ik voelde, en waarom ik deed wat ik deed. Tommie en ik hebben moeite met het ontvangen en verwerken van prikkels, dat noemen we ook wel: hoogsensitief. Iets wat ik ervaarde als een last in mijn dagelijks leven en ook allerlei (gezondheids)klachten aan overhield.
Prikkels komen intenser binnen waardoor we ons gauw overprikkeld kunnen voelen, het wordt al gauw te veel, te druk. Het leven zoals de maatschappij van ons vaak verwacht, past helemaal niet bij ons. Dus hebben we ons eigen leven gecreëerd. Een leven waarin we doen wat we willen. Maar ook leren omgaan met de druk en drukte in de wereld. Hoe kunnen we er op dat moment mee dealen als het er toch is en hoe kunnen we later weer goed ontspannen, verwerken, loslaten en weer doorgaan.
Voor lieve Tommie is de wereld soms te groot en te spannend. Maar soms is het zoals het is en hebben we alleen invloed op hoe we er zelf mee omgaan. Klassieke conditionering hebben we losgelaten, alles vermijden kan ook niet altijd. Dus dealen we ermee op de momenten zoals ze komen, ik weet dan exact wat hij nodig heeft en hoe ik hem kan helpen. Hem zien en horen in zijn emoties is super belangrijk, voorspelbaarheid geven, hem begeleiden en zelf leren keuzes maken past veel beter. Ook ik zelf heb geleerd om rustig te blijven op deze momenten. Ik kon namelijk nogal in mijn paniek raken en handelen als kip zonder kop.

Onze reis naar hier waar we nu zijn was een zoektocht, maar de reis is net zo belangrijk als de eindbestemming. Een reis vol hobbels, berg op en weer af, met vallen en opstaan.
Doordat we samen zo in het leven staan begrijpen we elkaar beter. Soms versterken we elkaar en soms botst het ook, maar ook daar zit weer groei.

Gevoelig, hoogsensitief, een volle stress emmer, moeite hebben met de druk of drukte van de wereld/maatschappij...
Het heeft niks te maken met aanstellen, doe maar normaal of even afleren...
Het is zoeken naar een levensstijl die past.

En daar help ik jullie graag bij!

Jij wilt graag jezelf en jouw hond beter leren begrijpen.

Waar liggen jullie valkuilen en waar liggen jullie sterke punten?
Hoe kunnen jullie ontspannen en tot rust komen in deze soms te drukke wereld.
Hoe leer je weer vertrouwen op je eigen intuïtie voor jezelf en voor je hond?
Hoe kun jij jouw hond begeleiden in de drukte van de wereld of in het bijzijn van bepaalde prikkels?
Hoe kun je de verwachtingen die je hebt van jouw hond bijstellen of loslaten, die je nu blokkeren?
Ik leer jullie weer ontspannen, afschakelen en loslaten...

Samen op reis?

Je kunt deze coaching boeken voor wanneer jijzelf gevoelig/hoogsensitief bent en hierbij uitdagingen ervaart, je hond kan hierbij een mooie spiegel zijn. Het kan ook alleen voor jouw hond geboekt worden, die misschien moeite heeft met druk, drukte, bepaalde prikkels of situaties. Maar ook voor jullie samen, voor wanneer jullie samen een beetje struggelen.

Samen gaan we het gesprek aan waarbij we jullie uitdagingen bekijken, ik ben een luisterend oor voor jullie unieke verhaal.
Ik leer jullie elkaar en jezelf beter begrijpen en neem je mee in de stappen die jullie samen kunnen gaan zetten.
Je krijgt van mij advies op maat en handige tips die jullie kunnen toepassen in het dagelijks leven.

Onze sessie kan plaatsvinden als wandeling van zo'n 60 minuten, deze zal plaatsvinden in Schinveld of Eygelshoven. Ook kan het online via whats app video bellen.

Als de wens er is om voor een langere periode begeleiding en ondersteuning te krijgen, dan kan dat door middel van een traject. Dit is voor nu alleen mogelijk op aanvraag.

Losse sessie

€75,-