Sociale wandeling

Schrijf je in voor zaterdag 19 maart om 13.00

Hoe ga ik te werk

Tijdens deze wandeling werken we aan ontspannen wandelen in het bijzijn van andere honden. Heeft jou hond hier moeite mee doordat hij enthousiast op alle honden af wilt, is jou hond juist angstig, vertoond hij agressief gedrag naar andere honden? Of wil jij gewoon aan de sociale interactie werken met jou hond of leren hoe je vaste maatjes kunt maken? Dan is een sociale wandeling heel geschikt. Ook oefenen we met alles wat we tegenkomen of onverwachte situaties. Dit zijn ook heel vaak dingen waar wij als begeleiders van onze honden tegenaan lopen. Hier kunnen we direct mee oefenen.
 

Mensen zijn er vaak nog van overtuigd dat honden met iedere hond kennis moet maken, veel honden vinden dit helemaal niet prettig, voor sommige honden gaat dit vaak te snel of willen ze liever even vanaf een afstand observeren. Door overal op af te gaan kun je al gauw over de grenzen heen gaan van jou hond, hieruit ontstaat vaak probleemgedrag.
Vaste maatjes maken vinden ze veel fijner.  Tijdens deze wandeling kunnen we werken aan vriendschappen sluiten tussen honden. 


Het welzijn van de honden staan voorop, zo werk ik met de afstand en ruimte waarbij de hond zich prettig voelt. Hoe groot deze afstand is hangt af van iedere hond, we werken er namelijk aan om ontspannen te zijn. 

Hier begint het: begrip krijgen in het gedrag

Honden communiceren naar ons maar ook naar andere dieren, ook ontvangen zij de communicatie weer terug. Een hond communiceert met lichaamstaal en een hoop signalen.
Wanneer wij de communicatie van de hond niet begrijpen leid dit vaak tot miscommunicaties. 
Tijdens deze wandeling leer ik jou de lichaamstaal en communicatiesignalen van jou hond, zo ga jij jou hond beter begrijpen en kunnen begeleiden.
Zo kunnen jullie echt gaan samenwerken vanuit begrip en vertrouwen.

Informatie

  • Een sociale wandeling vind plaats met 2 honden, max. 4 honden.
  • De wandeling duurt 45 minuten en vind plaats in een bos in Schinveld. Het is mogelijk om hem op een andere locatie te laten plaatsvinden, dit kan in overleg.
  • Het is mogelijk om je met 2 honden op te geven, misschien ken je al iemand met een hond en wil je de wandeling onderling in goede banen leiden. 
  • Wandelen doen we aan een vaste lijn van minimaal 3 meter voor voldoende bewegingsvrijheid, mocht je deze niet hebben geef dat dan door bij aanmelding dan zorg ik ervoor.
  • Geef bij aanmelding door je naam, naam hond, leeftijd hond, ras en welke datum.
  • De kosten van een sociale wandeling zijn €25,- per hond.

Foto's uit de praktijk