Sociale wandeling

Sociale wandeling...

Als ondersteuning, goede ervaringen creëren en het leggen van sociale contacten...

Een sociale wandeling is een fijne ondersteuning voor honden die spanning, angst of (over) enthousiasme ervaren ten opzichte van andere honden.
Misschien trekt jouw hond wel aan de lijn er op af, gaat liggen, verstijft, blaft of valt uit.
Tijdens een sociale wandeling word er aandacht besteed aan gewoon samenzijn zonder iets te hoeven van elkaar. Ze mogen er dus gewoon zijn en hun eigen ding doen, dit op hun eigen veilige afstand.

Bij Sensitivedogs stappen we van het idee af om honden te verplichten om met andere honden te snuffelen (aan de lijn), te moeten spelen met elkaar of om te snel en te dicht bij elkaar te komen. Er word dus geluisterd naar de emoties en behoeften van de honden.
Tijdens een sociale wandeling word ook aandacht besteed aan 'hoe omgaan met alles wat je tegenkomt', wat doe je juist wel of niet? En welke vaardigheden zijn handig om in te zetten die je kunt gaan oefenen met je hond. Ook bekijken we de communicatiesignalen, de lichaamshouding en de emoties zodat jij jouw hond nog beter leert begrijpen en begeleiden.

Een sociale wandeling is geschikt van pup tot senior, groot & klein en alle rassen zijn welkom.
Deze wandeling kan geboekt worden voor wanneer jouw hond moeite ervaart met andere honden, om blijvend goede ervaringen op te doen of om jouw hond de mogelijkheid te geven om sociale contacten te leggen in een gecontroleerde setting.
Weet dat sociale wandelingen er zijn als ondersteuning voor jouw hond, wanneer je echt tegen uitdagingen aan loopt rondom andere honden en je wilt hiermee gericht aan de slag, dan verwijs ik je graag eerst door naar mijn aanbod, 1 op 1 coaching. In dit geval zijn sociale wandeling een mooie aanvulling op mijn 1 op 1 coaching.

Informatie en tarieven

Informatie

  • Tijdens een sociale wandeling wandelen we met een goed passend tuig of halsband, icm met een 3 of 5m vaste lijn. (een lijn van 3 of 5m kan geleend worden, geef dit even aan bij aanvraag) Slipkettingen, gentle leaders ect. zijn niet toegestaan.
  • De wandeling vind plaats in mijn omgeving in een bos of natuurgebied, in Schinveld of Eygelshoven/Kerkrade.
  • De wandeling duurt 60 minuten, Kan jou hond deze tijdsduur (nog) niet aan (zoals pups, of ivm ziekte of ouderdom ect.) geef dit dan even aan bij aanvraag, dan word hier rekening mee gehouden.
  • Tijdens de wandeling respecteren we de veilige afstand van alle honden die meewandelen.
  • Neem beloningssnoepjes mee en zorg voor drinkwater (tijdens of erna)
  • Houdt er rekening mee dat deze wandeling intensief kan zijn voor jouw hond en geef hem dus de kans om bij thuiskomst alles te verwerken. Stimuleer dit om na de wandeling lekker naar huis te gaan en je hond iets te kauwen of likken te geven (kauwsnack, gevulde kong of lickimat). Pas de rest van de dag aan en misschien nog de dag erna ook aan om je hond niet te overvragen en overladen met prikkels. Dit naar behoeften van je hond.


Sociale wandelingen vinden plaats op aanvraag of eventuele beschikbare datums die openstaan. Omdat het aan te raden is om sociale wandelingen vaker te doen, kun je nu ook een strippenkaart aanschaffen.

Tarieven

Losse sociale wandeling €25,-


Strippenkaart 4 wandelingen €90,-